Over ons
Paul Bril mag zich een van de zeldzame bakkers noemen die hun oven met hout stoken. De ambachtelijke manier van bakken komt de smaak ten goede, stelt Bril. ‘’Het is wel moeilijk. Een thermometer zit er niet op. Je moet het puur van je gevoel hebben’’.
In het twee eeuwen oude monumentale pand van bakkerij Bril wordt elke dag gebakken op een ambachtelijke wijze. De specialiteiten krentenbrood, gevulde koeken en speculaas zijn bekend in het hele land. De bakkerij waar de vijfde en zesde generatie bakkers Bril hun specialiteiten bakken bestaat ongeveer 150 jaar. Tevens kunnen klanten van heinde en ver in de koffie-en theeschenkerij een kopje koffie en één van de specialiteiten nuttigen en een kijkje in de bakkerij nemen.
Bekijk het assortiment van Bakker Bril.
Specialiteit
Krentenbroden vormen de hoofdmoot van het assortiment dat in de winkel ligt. Ze zijn in heel Nederland bekend en bemind, beweert de bakker. Groningers en Limburgers weten hem te vinden.
Prinses Margriet, die in het nabij Voorst gelegen Apeldoorn woont, is slechts één van de bekende Nederlanders die klant van Bril is.
De leverancier van ambachtelijke streekproducten uit de Veluwe voor horeca en grootverbruik.