binnenveld

Binnenvelds vlees.
In Achterberg, midden in het landelijke gebied van het Binnenveld ligt Vleesboerderij Het Boerderij. Het bedrijf heeft naast melkkoeien en jongvee voornamelijk koeien voor de vleesproductie. De koeien zijn van het ras Belgisch Blauw, een vleesras dat de boer uit de Belgische Ardennen laat komen. Ondanks dat de koeien van Belgische afkomst zijn, blijft het vlees smaken naar het Binnenveld: lekker mals en eerlijk.

De boer verzorgt zijn koeien goed. Het voer wordt zelf verbouwd en er wordt geen preventieve antibiotica gebruikt.

De runderen ondervinden zo min mogelijk stress als ze worden geslacht. Het gebeurt allemaal kleinschalig. Meestal wordt er een koe naar de slagerij in de buurt gebracht. Daar wordt het vlees direct vacuüm verpakt en ingevroren voor de verkoop.

Naast dat de boerderij heerlijk vlees produceert biedt zij ook plaats voor jongeren die niet in een normale werksituatie passen. Bij Het Binnenveld draaien zij mee met het werk op de boerderij. Zo leren ze voeren, melken en grasmaaien. Dit kan ze helpen om later aan een baan te komen en echt aan de slag te gaan.