piet

Iedere dag weer opnieuw, heerlijke ambachtelijk bereid brood en banket uit eigen bakkerij. Al drie generaties lang, met liefde voor het vak van vader op zoon.

PUUR
Wij telen ons eigen graan. U kunt zien waar en hoe onze tarwe groeit, open en eerlijk zonder kunstgrepen. Van mei tot augustus kunt u op de akkers rondom Elspeet genieten van de prachtige goudgele halmen die meedeinen op de wind. Het graan wordt vermalen in een authentieke windmolen op ouderwetse molenstenen, tenminste…. als de wind waait.

SMAAK
Wij gaan voor smaak en niet voor tijdswinst! Een ambachtelijk bakker heeft liefde voor het vak; welke grondstoffen zijn het allerbeste, welke smaken zijn het beste te combineren, de nadruk ligt hierbij op ingrediënten van de Veluwe. Smaak is puur, eigenzinnig, fris, helemaal van nu en vooral…. heel erg lekker.

AMBACHT
Het brood wordt gebakken met desem, net zoals opa dat vroeger ook deed! Geen kunstgrepen, laat de tijd het werk doen, de langere deegrijs geeft ongekende aroma’s. Wij zitten nog met de handen in het deeg, alleen eerlijk handwerk levert brood op karakter.