lankerhof

De Lankerenhof is een biologisch leghennenbedrijf dat er naar streeft om het milieu zo min mogelijk te belasten met de productie. Op de boerderij krijgen de hennen dan ook alle ruimte om in en rond de stallen te scharrelen.

Boer Chris Borren houdt zoveel mogelijk rekening met het natuurlijke gedrag van de hennen. De stallen zijn in verschillende ruimten ingericht, voor verschillende doeleinde zoals eten, slapen en eieren leggen. Dit sluit aan bij het natuurlijke gedrag van de kippen. Daarnaast worden de hennen op de Lankerenhof zelf opgefokt. Zo leren de hennen al gelijk scharrelen en scheelt het veel stress omdat ze niet getransporteerd hoeven te worden.

Naast heerlijke eieren heeft de boer ook haantjes. Hij vindt dat haantjes weer op het Nederlandse menu moeten komen, zoals vroeger. Met het initiatief Haantje de Coq lukt dit al aardig. De haantjes groeien net als de hennen op in een weidse omgeving en kunnen volop naar buiten om te scharrelen. En dat proef je. Er zit veel meer smaak aan een biologisch haantje dan een kipfilet uit de supermarkt. Een smaak die men niet meer gewend is van kip. Daarnaast biedt Haantje de Coq toneel voor de bewustwording van eten. De consument heeft weer de keuze tussen de supermarkt en de bio kip of zelfs een haantje