ecofields

Een bewust verantwoord gevoel
Ten noordoosten van de gemeente Ede ligt het dorpje Wekerom. Daar heeft Eco Fields zijn thuisbasis. Midden in een historisch landschap werkt Eco Fields aan innovatieve en duurzame manieren voor het produceren van vlees en wijn. Ze willen consumenten dichter bij de natuur brengen en hen laten proeven en beleven wat de natuur te bieden heeft.
Daarnaast legt de Christelijke achtergrond van het bedrijf de basis voor een respectvolle omgang met dier en milieu.

In 2006 begonnen zij met het biologisch afmesten van stierkalveren, zonder antibiotica en op een vloer met stro in plaats van roosters. Na vijf jaar hard werken begon het eindelijk haar vruchten af te werpen. Het vlees van Eco Fields is één van de lekkerste van het land. In 2012 won Eco Fields de Innovatieprijs.

In hun eigen slagerij op de boerderij, een unicum in Nederland, slachten ze het vlees en zorgen ze ervoor dat het van de beste kwaliteit is. Het vlees heeft een hoog vochtgehalte waardoor het minder lang nodig heeft om te garen en het langer houdbaar is.

Over de jaren heeft Eco Fields een vaste klantenkring opgebouwd die bestaat uit horeca die zich bezig houden met duurzaamheid en streekgebondenheid. Maar tegenwoordig staan ook verpleeghuizen en ziekenhuizen op het lijstje.

Naast het lekkerste kalfsvlees produceert Eco Fields ook wijn. Volgens hen een oer-Hollands product. In de tijd van Napoleon was Nederland al een wijn producerend land en Eco Fields pakt die traditie nu weer op met vijf verschillende wijnen van eigen bodem.