ko

Rundvlees met klasse
In Elburg is Ko-Kalf gevestigd. Dit is een bijzondere veehouderij, die milieu- en diervriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Op de boerderijen van Ko-Kalf loopt het ras Blonde d’Aquitaine rond. Deze runderen staan bekend om hun verfijnde smaak en de hoge kwaliteit van het vlees. Elk stukje vlees dat Ko-Kalf op de markt brengt heeft een biologisch keurmerk. Aan alle kwaliteitseisen wordt voldaan.

Ko-Kalf is een gesloten bedrijf. Dit betekent dat de groei van de veestapel binnen het bedrijf plaatsvindt. Er worden dus geen dieren aangekocht. Hierdoor hoeft Ko-Kalf de dieren geen preventieve medicatie toe te dienen.

De dieren van Ko-Kalf lopen de hele zomer in de wei. Elke groep koeien heeft een stier. En volgens een fokprogramma krijgt een koe een keer per jaar een kalfje. Het kalf blijft ongeveer negen maanden bij de moeder, zodat het goed kan groeien en sterk wordt. Ook heeft het alle ruimte om te spelen met andere kalveren.

De koeien worden in de winter gevoerd met speciaal kuilgras en bijgevoerd met eigen verbouwde mais en gerst. Het kuilgras heeft extra veel structuur om de dieren nog sterker en het vlees nog lekkerder te maken.

Ko-Kalf levert diepgevroren vleespakketten, diverse losse producten, kroketten, bitterballen en saucijzenbroodjes en overheerlijke potten hachee en goulash, waarin het vlees van Ko-Kalf is verwerkt.